Transparantie & traceerbaarheid

Transparantie & traceerbaarheid

Ons beleid

Bij Lidl kopen we onze producten in bij leveranciers over de hele wereld. Wat het assortiment van onze huismerken betreft, kunnen we samen met de producenten rechtstreeks aan verantwoordere productiemethodes werken. Om te weten waar en hoe onze producten gemaakt worden, is het belangrijk om onze zakenpartners zo goed mogelijk te kennen. Bovendien vragen ook onze klanten steeds vaker informatie over de oorsprong van onze producten en de manier waarop ze worden vervaardigd.

Onze leveranciers in de afdeling non-food 

Wij willen aan die wens tegemoetkomen, net zoals we aan onze eigen eis tot transparantie willen voldoen.

Daarom publiceren we leverancierslijsten met informatie over ons hele non-foodassortiment, gaande van textiel en schoenen tot huishoudelijke artikelen zoals speelgoed, sportuitrusting of tuinmeubelen. Net als de rest van onze sector koopt Lidl een groot deel van zijn non-foodassortiment in bij onafhankelijke producenten in Aziatische landen zoals Bangladesh of China. Hoewel er in die landen sprake is van een aanzienlijke vooruitgang en economische groei, kunnen de sociale en ecologische omstandigheden sterk verschillen.

Daarom focussen we hier vooral op de toepassing van erkende minimumnormen. Zo laat Lidl alle productiefaciliteiten van non-foodproducten van de huismerken controleren door onafhankelijke en lokale experts volgens de erkende BSCI- of SA 8000-norm en streven we systematisch naar mogelijke verbeteringen.

Lijst van de belangrijkste productielocaties voor textiel en schoenen van de huismerken:

(laatst bijgewerkt op: 28/03/2024)

Lijst van de belangrijkste productielocaties voor huishoudelijke artikelen van de huismerken:

(laatst bijgewerkt op: 28/03/2024)

Traceerbare producten en diensten

Daarbovenop engageert Lidl zich om een betere traceerbaarheid van alle producten en diensten te garanderen.