Recycling

Recycling

Meer recyclage

We zetten ons in voor meer recycleerbaarheid

Volgens de Europese regels is elke producent die een verpakking op de markt brengt ook verantwoordelijk voor het ophalen en verwerken ervan. We houden bij hoeveel we gebruiken van alle materialen (plastic, karton, glas en blik). In  2022 gebruikten we reeds 2% minder verpakkingsmateriaal dan in 2018.
In België is Fostplus verantwoordelijk voor het ophalen, sorteren en recycleren van verpakkingsmateriaal. Aan hen betalen we een bedrag voor de verwerking van al het verpakkingsmateriaal dat we op de markt brengen.

Als Schwarz Group regelen we alles zelf: van het maken en verkopen van producten tot het sorteren en recycleren van de verpakkingen. En dat is uniek in de hele wereld! Voor ons is het afval van vandaag de grondstof van morgen. Dankzij deze aanpak kunnen we waar mogelijk plastic besparen en door recyclage in de kringloop houden. Zo beschermen we het milieu zonder de goede eigenschappen van plastic op te geven.

Ons zusterbedrijf PreZero, deel van de Schwarz Groep, heeft in België (Evergem) een sorteercentrum. Neem hier een kijkje achter de schermen…

Placeholder

We informeren onze klanten

Recycleerbare materialen zijn onmisbaar op onze weg naar morgen. Dat komt niet alleen door de stijgende vraag van klanten, maar ook door nieuwe wettelijke eisen. We vinden het daarom belangrijk om onze klanten goed te informeren.

Om het goed sorteren van afval thuis het recyclingproces makkelijker te maken introduceren we een nieuw logo op onze verpakkingen. Dat logo laat de klant zien uit welke materialen de verpakking bestaat en hoe die gesorteerd moet worden. Folies, trays en plastic verpakkingen die vandaag op de juiste manier worden weggegooid, zijn de basis voor de gerecycleerde materialen van morgen.