Hernieuwbare energie

Hernieuwbare energie

Ons beleid

Eigen energie produceren

Lidl zet steeds meer in op het zelf produceren van haar hernieuwbare energie. Zo liggen er bijvoorbeeld op onze distributiecentra in Wevelgem, Marche-en-Famenne en Sint-Niklaas samen bijna 19,000 zonnepanelen. Tel daar nog de winkels met zonnepanelen bij en dan komen we aan 34.000 zonnepanelen in totaal. Dit totaal is goed om ongeveer 5,500 gezinnen van stroom te voorzien.

Sinds 2021 heeft Lidl ook een eigen windturbine. Deze werd samen met ons meest recente distributiecentrum in La Louvière gebouwd. De elektriciteitsproductie komt overeen met een stroomverbruik van meer dan 1.500 gezinnen per jaar.

Onze doelstellingen

  • Lidl gebruikt tegen 2025 enkel nog hernieuwbare energie.
  • Tegen eind 2025 1,000 oplaadpunten installeren voor elektrische wagens bij onze filialen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Eind 2018 waren er 56 winkels voorzien van zonnepanelen . Ons doel is om dit aantal stevig op te krikken door elk jaar ongeveer twintig filialen te voorzien van zonnepanelen. Zo zal tegen eind 2020 honderd van onze filialen uitgerust zijn met zonnepanelen. Dit komt overeen met de plaatsing van 110.000 zonnepanelen, goed voor in totaal 270.000 m2 dakoppervlakte bedekt met zonnepanelen.

De omvormers van onze operationele zonnepanelen worden continu gemonitord, zodat we de opbrengsten van onze zonne-energie in real-time kunnen controleren.

Op onze distributiecentra in Wevelgem, Marche-en-Famenne en Sint-Niklaas hebben we bijna 19,000 zonnepanelen geplaatst.

Elektrische oplaadpunten