Huishoudproducten

Huishoudproducten

Ons beleid

Label huishoudproducten

Eco-huishoudproducten

Sinds 2012 is Lidl gestart met een eigen lijn van ecologische schoonmaakmiddelen van het huismerk W5 Eco. Bij de productie van deze producten worden de strenge maatschappelijke en ecologische eisen van het Europese Ecolabel-certificaat in acht genomen.

Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten, met als doel een duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Het promoot producten en diensten die tijdens hun hele levensduur de kleinste impact hebben op het milieu, onder andere kijkend naar de gebruikte grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval, verpakking.

Hoe herken ik duurzame huishoudproducten in de winkel?

Duurzame huishoudproducten herkent u aan het keurmerk hiernaast.

Onze doelstelling

Tegen eind 2019 5,2 keer meer detergenten met ECO-keurmerk t.o.v. 2011.

Geconcentreerde wasmiddelen & lagere wastemperaturen

iprefer30

Geconcentreerde wasmiddelen

Geconcentreerde wasmiddelen verkleinen de milieu-impact van een wasbeurt door hetzelfde resultaat te behalen met een kleinere dosering. Het resultaat? Minder transport, een lagere CO2-uitstoot en minder verpakking.

Lagere wastemperaturen

De milieu-impact van een wasbeurt wordt sterk beïnvloed door de hoeveelheid verbruikte energie. Hoe warmer het water, hoe hoger het energieverbruik en dus ook de impact op het milieu. Lidl stimuleert dan ook haar klanten om op lagere temperaturen te wassen – bijvoorbeeld 30° C in plaats van 60° C – en zo energie te besparen.