Papier-, karton- en hout verpakkingen

Papier-, karton- en hout verpakkingen

Ons beleid

Verpakkingen in papier, karton en hout zijn niet weg te denken uit een supermarkt. Ze houden onze producten immers vers en beschermen ze tegen beschadiging. Toch zijn we kritisch voor overmatig gebruik: dat zorgt voor een negatieve impact op het klimaat en milieu en maakt een product onnodig duurder. Hoe minder hoe liever dus. Als het dan toch niet anders kan, kiezen we resoluut voor de strenge onafhankelijke keurmerken FSC of PEFC, die garanderen dat de materialen afkomstig zijn van verantwoord beheerde bossen. 

Onze doelstellingen

  • Sinds eind 2016 heeft 100% van de primaire verpakkingen van nationaal ingekochte goederen vervaardigd uit papier of karton een duurzaam FSC- of PEFC-label.
  • Sinds eind 2018 is 100% van de secundaire verpakkingen vervaardigd uit gerecycleerd en/of duurzaam FSC- en/of PEFC-materiaal.
Labels hout- en papierverpakkingen

Hoe herken ik duurzame papier- en kartonverpakkingen in de winkel?

Lidl kiest er bewust voor om geen eigen keurmerken of labels te creëren, maar resoluut (en steeds meer) te kiezen voor strenge onafhankelijke duurzaamheidsstandaarden. In het geval van hout, papier en karton zijn dat FSC en PEFC. Een overzicht van alle duurzaamheidskeurmerken die bij Lidl een rol spelen, vindt u hier.

Ons nieuwe Lidl-kasticket

Met het nieuwe kasticket van Lidl wordt winkelen voor onze klanten nog milieuvriendelijker. Het innovatieve thermische papier van het blauwe kasticket is immers gemaakt van ecologisch materiaal en FSC-gecertificeerd. Dat betekent dat het afkomstig is van duurzaam bosbeheer en dus zuinig omspringt met de beschikbare grondstoffen.

Dankzij het licht-, olie- en waterbestendige materiaal kunnen onze klanten het nieuwe kasticket thuis bovendien lang bewaren. Het kasticket trouwens recycleerbaar: heb je het niet meer nodig? Dan kun je het veilig bij het oud papier doen.

Contact tussen het nieuwe kasticket en de gekochte levensmiddelen vormt geen enkel probleem, want het materiaal is absoluut onschadelijk voor de gezondheid.

De invoering van het nieuwe, milieuvriendelijke kasticket is voor Lidl een van de vele belangrijke bouwstenen in ons engagement voor meer duurzaamheid.

De voordelen in het kort

  • Milieuvriendelijk: FSC-gecertificeerd en afkomstig uit grondstofzuinige houtverwerking
  • Duurzaam: Licht- en kleurvast en dus lang leesbaar
  • Recycleerbaar: Kan gewoon bij het oud papier