Lidl breidt zijn assortiment vegetarische en veganistische producten verder uit

Lidl breidt zijn assortiment vegetarische en veganistische producten verder uit

Lidl vergroot zijn veggie en vegan assortiment om zo tegemoet te komen aan de stijgende vraag van de klanten, een keuze die perfect in harmonie is met zijn ecologisch bewustzijn.

Woensdag 1 juni 2022 — De vleesconsumptie in België blijft verder afnemen. Klanten verkiezen steeds vaker plantaardige vleesvervangers en zweren steeds minder bij dierlijke producten. Lidl is zich bewust van de groeiende vraag naar diervriendelijke alternatieven en net daarom breidt het zijn vegetarisch en veganistisch assortiment uit. De winkelketen mikt op een verdubbeling van de verkoop tegen 2025. Zo draagt Lidl zijn steentje bij aan de bescherming van onze planeet.

Minder vlees, meer plantaardige vleesvervangers

Lidl gaat in op de verzoeken van de Belgische consumenten. De klanten tonen continu hoe graag ze meer veganistische en ecologisch verantwoorde producten zouden willen zien in de rekken. Die trend zet zich door als we kijken naar de inhoud van hun winkelkarren. Zo is de verkoop van vleesvervangers met 60% gestegen tussen 2017 en 2020 en die groei zet zich ook vandaag nog verder.

Een enquête uitgevoerd door iVOX op vraag van de vzw EVA in 2022 toont aan dat de vleesconsumptie door Belgen blijft evolueren in de juiste richting. Ondertussen geeft 1 op 3 Belgen aan dat hij/zij minstens een keer per week vegetarisch eet. Bovendien zouden 4 vleeseters op 10 graag minder vlees eten in de toekomst. Het aantal vegetariërs en veganisten in België zal de komende jaren zeker nog verder toenemen.

“Bij Lidl zijn we ons uiterst bewust van de impact die dierlijke producten hebben op ons milieu. Om onze planeet te beschermen, moeten we ons voedingspatroon aanpassen en meer gebruik maken van plantaardige eiwitten”, vervolgt Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl. “Vooral in die context hebben wij ons geëngageerd om de verkoop van ons vegetarisch en veganistisch assortiment te verdubbelen tussen 2020 en 2025, dankzij een groter aantal producten en meer promoties. Dit laatste blijkt vandaag met de hoge prijzen belangrijker dan ooit voor onze klant.”

Sinds Lidl de Belgische markt betrad 25 jaar geleden, heeft de winkelketen zich onophoudelijk ingezet om zijn aanbod te verbeteren. Lidl wil zijn klanten stimuleren om verantwoordelijk te consumeren en daarom biedt de retailer de hoogste kwaliteit aan tegen de laagste prijs. Dit engagement zit ook verweven in zijn duurzaamheidsstrategie: de winkelketen streeft ernaar de verkoop van het vegetarische en veganistische gamma tegen 2025 te verdubbelen.

De supermarktketen heeft dan ook besloten het assortiment plantaardige vleesvervangers verder uit te breiden. Vandaag kan de consument kiezen uit niet minder dan 73 vegetarische en veganistische producten, terwijl dat aantal binnenkort met nog 10% zal stijgen. Zo beantwoordt Lidl aan de steeds groeiende vraag naar plantaardige voedingsartikelen.

Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl België, is uitermate tevreden over deze groeiende populariteit: “De vegan en veggie artikelen oogsten een ongekend succes bij onze consumenten. Wij voegen elk jaar nieuwe producten toe aan ons assortiment om tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten. Zo bieden we hen voortdurend nieuwe, gevarieerde en kwaliteitsvolle producten aan. Ik kan alvast verklappen dat onze klanten voortaan kunnen genieten van een smaakvolle, veganistische chocomousse.”