School

Lidl schenkt scholen jaar gratis fruit

Vrijdag 14 september 2018 — Vanaf deze week liggen in de winkelrekken van Lidl snoepgroenten waarvan de verpakking ontworpen is door vijf kinderen. De tekeningen werden uit enkele honderden inzendingen gekozen. De scholen van de vijf winnende kinderen krijgen nu een jaar lang gratis fruit ter waarde van bijna 10.000 euro. 

In maart lanceerde de supermarktketen een wedstrijd waarbij kinderen tot twaalf jaar een tekening konden insturen van hun favoriete groente. Een groot succes want Lidl kreeg honderden gekke inzendingen binnen van de paprika, radijs, komkommer, wortel en gemengde tomaten.

Uiteindelijk werden er vijf winnaars gekozen. Zij krijgen een dubbele beloning: hun tekeningen prijken niet alleen op de snackgroenteverpakking van snoepgroenten in België, hun school ontvangt ook een jaar lang gratis fruit ter waarde van bijna 10.000 euro.

Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl: “We willen kinderen graag meer fruit en groenten laten eten en dat kan door hen op school ook de kans te bieden om als vieruurtje gezonde snoepgroentjes te laten kiezen, in plaats van een koekje of een gesuikerd tussendoortje. Met tekeningen van leeftijdsgenoten op de verpakking hopen we ook dat kinderen sneller aangesproken zullen worden door fruit en groenten in de winkel.”

De winnende scholen:

  • Vrije Basisschool Bolderberg Heusden-Zolder
  • Klavertje 4 Olmen
  • Gesub Vrije basisschool Heilige Familie, Schoten
  • De Duinpieper, Westende
  • Sint Benedictus, Poperinge