Lidl Top Employer 2019

Lidl Top Employer 2019

Donderdag 31 januari 2019 — Lidl kreeg zonet het label ‘Top Employer 2019’. Daarmee mag het bedrijf zich een van de  64 beste werkgevers van het land en een van de twee beste werkgevers in de foodretail mag noemen. Dit versterkt de aantrekkingskracht van Lidl als werkgever, die op zoek is naar 500 nieuwe collega’s.

Onthaalprocedure voor nieuwe medewerkers

Uit de analyse van Top Employer komen veel positieve elementen naar voren, maar twee springen eruit: high five leadership en de onthaalprocedure voor nieuwe medewerkers bij Lidl. De HR-afdeling van Lidl werkte voor toekomstige medewerkers een nieuwe aanpak uit die in hen in verschillende fasen begeleidt. Werken bij Lidl begint al bij het tekenen van het contract. Iedere nieuwe medewerker krijgt tussen het moment dat hij of zij het contract tekent en de startdag toegang tot een onboarding-app. Dankzij die app blijft de nieuwe medewerker in contact met de winkel, krijgt hij tips en tricks en behoort hij al echt tot het team.

 

Top Employer

Het Top Employer Institute een internationaal begrip, door zijn aanwezigheid in 114 landen. Het doel van het label ‘Top employer’ is om erkenning te geven aan ondernemingen die een uitstekende werkomgeving creëren. De evaluatieprocedure is allesomvattend en beoordeelt de ondernemingen op de verschillende facetten van hun HR-beleid, zoals de ontwikkeling van talent, groeimogelijkheden, teammanagement, onthaal van nieuwe medewerkers,

opleidingsmogelijkheden, motiveringsprocessen, loonbeleid enz.

 

 

Solliciteren bij Lidl kan op www.werkenbijlidl.be