Lidl verlengt titel van ‘Top Employer’ in 2020

Lidl verlengt titel van ‘Top Employer’ in 2020

Ambitie om beste werkgever in retail te worden

Donderdag 30 januari 2020 — Lidl is voor het tweede jaar op rij verkozen tot Top Employer. Daarmee mag de supermarktketen zich tot een van de 73 beste werkgevers van het land rekenen. “Lidl wil de beste werkgever in de retailsector worden. Het Top Employer-label is een bevestiging dat we op de goede weg zijn”, zegt Sophie Vandamme, kersvers HR-directeur bij Lidl. 

De supermarktketen scoort vooral voor de rekrutering van talent en de ontwikkeling van leiderschap dit jaar goede punten. Volgens de supermarktketen is het in de ‘war for talent’ noodzakelijk om op een vooruitstrevende manier te rekruteren en te blijven inzetten op de ontwikkeling van de medewerkers. Ook op het vlak van welzijn en diversiteit boekte Lidl volgens de organisatie van Top Employer veel vooruitgang. 

Heldere actiepunten

Leerrijker dan de lof zijn de lessen die bedrijven kunnen trekken uit zo’n externe doorlichting. Zo organiseert Lidl na elke audit of enquête workshops en luistergroepen om de resultaten beter te begrijpen en actieplannen op te stellen. 

Een werkpunt van het voorbije en komende jaar is digitalisering. In 2019 digitaliseerde Lidl onder meer al zijn waarderingscyclus en dit jaar gaat het een team uitbouwen dat zich uitsluitend zal concentreren op HR information systems, een uitgebreide databank die HR-, payroll-, accounting & management-, en  beleidsgerelateerde informatie verzamelt. Op die manier komt er meer tijd vrij voor de HR-strategie.

Nieuwe HR-strategie

Sophie Vandamme is sinds mei 2019 HR-directeur bij de supermarktketen. Vandammes eerste maanden bij Lidl stonden in het teken van de ontwikkeling van een nieuwe HR-strategie. De Top Employer-audit was voor haar daarbij het gedroomde kompas.

Sophie Vandamme, HR-directeur Lidl : “Lidl wil de beste werkgever in retail worden. Dat doel bereiken we pas wanneer onze eigen mensen Lidl als de allerbeste werkgever beschouwen. We willen dat alle medewerkers zich blijven ontwikkelen en kunnen groeien tot de beste versie van zichzelf. Het auditproces dat Top Employer uitvoerde, was enorm leerrijk. Los van de uiteindelijke resultaten ontdekte ik al doende onze huidige sterke punten en de domeinen waarop het nog beter moet. Ik was aangenaam verrast door het feit dat we al verder staan qua meten en rapporteren dan we zelf dachten. Dit is voor ons een prioriteit in 2020, maar blijkbaar doen we het nu al beter dan het gemiddelde. Dat is fijn om te lezen.”

Top Employer

Het Top Employer Institute is een internationaal begrip, door zijn aanwezigheid in 114 landen. Het doel van het label ‘Top employer’ is om een erkenning te geven aan ondernemingen die een uitstekende werkomgeving creëren. De evaluatieprocedure is allesomvattend en beoordeelt de ondernemingen op de verschillende facetten van hun HR-beleid, zoals de ontwikkeling van talent, groeimogelijkheden, team management, onthaal van nieuwe medewerkers, opleidingsmogelijkheden, motiveringsprocessen, loonbeleid, etc.

Interesse in een job bij Lidl? Surf naar: https://www.werkenbijlidl.be/nl/jobsearch.htm