Good Taste Zero Waste

Lidl lanceert initiatief ‘Good Taste, Zero Waste’

De inkomsten uit dit initiatief worden geschonken aan de Belgische Federatie van Voedselbanken

Maandag 10 februari 2020 — De supermarktketen Lidl lanceert het project “Good Taste, Zero Waste’ in alle Belgische winkels. Dit initiatief heeft tot doel de voedselverliezen te beperken en moet Lidl in staat stellen de voedselverspilling tegen eind 2020 met 25% te verminderen (ten opzichte van 2015) en tegen 2025 met 50%. De discounter biedt producten die nog altijd geschikt zijn voor consumptie aan tegen lage prijzen, zoals dozen met 3kg groenten en fruit voor 1 euro en vlees en vis die dezelfde dag nog gegeten moeten worden voor 0,50 euro. De inkomsten uit ‘Good Taste, Zero Waste’ zullen geschonken worden aan de Belgische Federatie van Voedselbanken.

Goedkope producten om voedselverspilling tegen te gaan

Het initiatief ‘Good Taste, Zero Waste’ zal het voedselverlies van het bedrijf aanzienlijk verminderen. Philippe Weiler, hoofd duurzaamheid: “Tegen 2020 hebben we de ambitie om het voedselverlies met 25% te verminderen ten opzichte van 2015 en met 50% tegen 2025. Vanaf vandaag wordt in België het project ‘Good Taste, Zero Waste’ uitgevoerd, waarbij we onze klanten elke dag verschillende voedingsproducten presenteren die nog altijd geschikt zijn voor consumptie tegen een lage prijs:

  • €1 voor een kist gevuld met een mix van 3kg groenten en fruit en €1 voor droge producten met licht beschadigde verpakking
  • €0,50 voor alle soorten vlees, vis en gebak die dezelfde dag worden gegeten
  • €0,20 voor zuivelproducten en ultraverse producten zoals gemengde salades"

Lidl België heeft een structurele overeenkomst met de Belgische Federatie van Voedselbanken. De inkomsten uit dit initiatief zullen aan deze vereniging worden overgedragen.

Lidl wil tegen 2020 een toonaangevende supermarkt zijn op het gebied van duurzaamheid

Lidl heeft onlangs een nieuwe duurzaamheidsstrategie gepresenteerd met 20 ambitieuze doelstellingen voor 2020, waarvan één doelstelling is gewijd aan voedselverspilling. Philippe Weiler: “Om dit doel te bereiken moeten we zowel vechten tegen voedselverspilling als voedseloverschotten herwaarderen”.