Lidl zegt ‘neen’ tegen voedselverspilling. En dat doen we zo!
Wereldwijd gaat jaarlijks tot een derde van alle geproduceerde voeding verloren. En omdat wij als retailer het belang van verse voeding hoog inschatten, nemen we daarom onze verantwoordelijkheid op. We leggen onszelf ambitieuze doelstelling voor waarmee we voedselverspilling willen elimineren en voedseloverschotten willen herwaarderen.
Om voedselverspilling te vermijden, stemmen we in eerste instantie ons vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af. Dat doen we met een op vraag gebaseerd planningssysteem en een efficiënte toeleveringsketen. Is er toch nog sprake van een overschot? Dan zoeken we een nieuwe bestemming voor deze producten.
Leveranciers
In kaart brengen voedseloverschotten & voedseloverschotten een tweede leven geven
Distributiecentra
Schenkingen aan de voedselbanken & slimme leverprocessen
In onze winkels
Slimme bestelprocessen, sortering op datum, kortingshoek, Good Taste Zero Waste & bioboxen
Bij de klant
Bewustmaken over problematiek en tools & tricks