Gezondheid medewerkers

Gezondheid medewerkers

Ons beleid

Bij Lidl hebben we een droom. We willen een gezonde levensstijl promoten, want wie zich gezond voelt, voelt zich ook gelukkiger, thuis en op het werk. Daarom zetten we in op acties, informatie en sensibilisering rond gezondheid.

Onze doelstelling

Tegen 2020 behaalt Lidl een gezondheidscijfer van 95%. Dit cijfer toont hoeveel van onze medewerkers gezond zijn kunnen blijven doorheen het jaar ten opzichte van hun contracturen.

Onze acties

Een gezonde levensstijl promoten

Onze medewerkers zijn onze belangrijkste troef. Daarom investeren we actief in hun gezondheid. Dat betekent dat we op geregelde tijdstippen acties opzetten om een gezonde levensstijl te bevorderen. Zo zetten we bijvoorbeeld hard in op preventie, met griepvaccinaties en informatiebrochures rond ergonomie, beweging en een gezonde levensstijl in het algemeen.

Fit4Lidl

Bij Lidl hebben we een droom. Gezonde medewerkers maken daar een belangrijk deel van uit. En wie zich fit voelt, voelt zich ook gelukkiger, thuis én op het werk. Daarom ontwikkelden we een goed gevuld en gevarieerd programma gefocust op sporten, slim bewegen en gezond leven. Zo sponsoren we onder andere de deelname van onze medewerkers aan sportevents zoals de Antwerp 10 Miles en de 20 km door Brussel. Ook organiseren we een Lidl-voetbaltornooi, een jaarlijkse Fit4Lidl-familiedag en een stappenclash!

Het belang van een gezonde voeding

Als versdiscounter vinden we het natuurlijk belangrijk om onze klanten gezonde producten aan te bieden, maar ook onze eigen medewerkers willen we bewustmaken van het belang van gezonde voeding. Daarom voeren we regelmatig sensibiliseringscampagnes, waarbij allerhande tips worden gegeven om gezonder te eten.