Dit is Lidl

Dit is Lidl

Dit is Lidl

Voor het ontstaan van Lidl moeten we al een hele tijd teruggaan in het verleden. Al vroeg in de vorige eeuw, in de jaren 1930, werd de onderneming opgericht in Schwaben, een gebied in het zuiden van Duitsland. Maar dat was toen, dit is Lidl nu.

MARKTAANDEEL

Op dit ogenblik is onze voedingsdiscounter operationeel in België en in nog 26 andere Europese landen. Lidl beschikt hiermee over het grootste netwerk discountvoedingswinkels in Europa. En dat is nog lang niet het einde van het verhaal, want sinds 2016 is Lidl ook actief in de Verenigde Staten.
In 2018-2019 won Lidl trouwens de trofee van Beste Retailer in Europa. Een mooie kroon op ons jarenlange werk.

ONZE MEDEWERKERS

Lidl kent een sterke groei en dat vertaalt zich in een stijgend aantal medewerkers. Opvallend is het grote aantal vrouwen in het personeelsbestand, meer dan het aantal mannelijke collega’s. Vrouwen zijn bovendien sterk vertegenwoordigd in leidinggevende functies. Lidl vindt het belangrijk dat alle werknemers gelijke kansen, opleidings- en doorgroeimogelijkheden krijgen.

Lidl doet veel inspanningen om de work-lifebalance van zijn personeel in evenwicht te houden. 75% van de medewerkers werkt part-time en meer dan driekwart van hen werkt met een contract van onbepaalde duur. Samen bieden ze een mooie basis voor stabiliteit en levenskwaliteit.

Voor Lidl is duurzaamheid niet minder dan een levensvisie. Hier lees je alvast meer over de duurzame manier waarop Lidl omgaat met zijn personeel, zijn beste grondstof. Het personeel is trouwens dé basis van het succes van Lidl.

Dit is Lidl in het kort

Maar Lidl is nog zoveel meer. Deze website vertelt je waar Lidl voor staat en beschrijft de filosofie en de kernwaarden waarop onze medewerkers zich dag in dag uit baseren om onze klanten te helpen, bij te staan en kwalitiet te bieden.