Uit onderzoeken als het Global Nutrition Report van de WHO blijkt dat volle granen belangrijk zijn voor een goede gezondheid op de lange termijn. Volkorenproducten bevatten meer vezels en dat is goed voor de darmgezondheid en voorkomt gezondheidsproblemen. Eind 2023 hebben we bekeken met welke volkorenalternatieven we ons assortiment kunnen uitbreiden. Tegen 2025 willen we het aandeel volkorenproducten in onze huismerken verhogen. Ook zullen we tegen 2025 het vezelgehalte op de voedingswaardetabel van onze producten vermelden voor meer duidelijkheid.
Volkorenproducten bevatten meer vezels, plantaardige stoffen, mineralen (zoals zink, ijzer en magnesium) en vitamines (zoals B1, B2 en foliumzuur) dan witte bloemproducten. Vezels kunnen niet door ons lichaam worden afgebroken, maar dienen als voedsel voor onze darmbacteriën. Deze bacteriën fermenteren de vezels en dat verbetert de gezondheid van onze darmen. Het helpt om het risico op diabetes en hart- en vaatziekten te verminderen en kan de levensduur positief beïnvloeden.*
*Bron: Geng Zong, Alisa Gao, Frank B. Hu, Qi Sun: Volkoreninname en sterfte door alle ziekten, hart- en vaatziekten en kanker: een meta-analyse van prospectieve cohortstudies, 2016.