Kwaliteitslabels

De kwaliteitslabels van Lidl

Kwaliteitslabels garanderen 100% betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid en tevredenheid liggen Lidl nauw aan het hart. Dat is de reden waarom de kwaliteitscontrole van Lidl alleen maar perfectie aanvaardt. Elk non-foodartikel in onze winkels draagt een label dat een uitstekende kwaliteit garandeert. Tegelijk tonen die labels aan dat de producten 100% betrouwbaar en verantwoord zijn. De gerenommeerde en onafhankelijke Hohenstein-instituten testen de artikelen op schadelijke stoffen, huidvriendelijkheid en comfort, en doen dat in elke fase van de productie. De tests resulteren in onderstaande kwaliteitslabels.

Betrouwbaar textiel van topkwaliteit

Betrouwbaar textiel van topkwaliteit

Alle textiel bij Lidl draagt het Oeko-Tex Standaard 100-label, één van de bekendste kwaliteitslabels op het vlak van textiel. Dit certificaat toont aan dat het textiel volledig vrij is van schadelijke stoffen. De onafhankelijke Hohenstein-instituten testen alle artikelen in elke productiefase. Alleen die artikelen die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen, komen in jouw kast terecht. Door de strenge criteria en de continue wetenschappelijke ontwikkeling is Oeko-Tex een echte maatstaf geworden. Het staat voor hoogwaardig, huidvriendelijk textiel dat de nationale vereisten zelfs overtreft. Voor die kwaliteit stelt Lidl zich garant. Bovendien is alle textiel 100% betrouwbaar en 100% betaalbaar.

Sporten in de natuur, met de natuur

Sporten in en met de natuur

Het Bionic Finish Eco-label is een van de kwaliteitslabels die garant staat voor kwaliteitsvol en comfortabel textiel. Kledij die bovendien wordt geproduceerd met zorg voor de natuur. De water- en olieafstotende coating van de kledij is niet alleen praktisch maar ook duurzaam. Het bevat namelijk geen fluocarbon, en dat is een schadelijke stof. Artikelen met het Bionic Finish Eco-label zijn ten slotte winddicht, ademend en stevig gevoerd. Textiel met dit kwaliteitslabel is modern en milieuvriendelijk. Zeg nu zelf, dat is toch een perfecte combinatie.

Met Lidl kun je op je twee oren slapen

Met Lidl slaap je op de beide oren

Een goed bed is belangrijk voor je nachtrust. Om de kwaliteit van het beddengoed te controleren en te verbeteren, laat Lidl alles wetenschappelijk analyseren. Onze dekbedden dragen een certificaat voor optimale warmte-isolatie en uitstekend slaapcomfort. Lidl waakt er ook over dat de dekbedovertrekken, kussenslopen en matrassen geen schadelijke stoffen bevatten. Want alleen zo is het beste slaapcomfort en -klimaat gegarandeerd. Lidl biedt alles wat je nodig hebt voor een deugddoende nacht, en daar hoort ook het kwaliteitslabel bij.

Modal lenzing

Van boom tot vezel

Kledij met het Lenzing Modal-label bestaat uit natuurlijke vezels die afkomstig zijn van hout. Het specifieke verwerkingsproces en de herkomst van de vezels geeft Lidl-textiel een duidelijke voorsprong. De kledij is steviger en beter dan kledij gemaakt met andere plantaardige vezels. Modal-textiel is bijzonder ecologisch en zacht voor de gevoelige huid. Dit kwaliteitslabel is in een notendop duurzaam, huidvriendelijk en 100% natuurlijk!

Klein detail, groot verschil

Klein detail, groot verschil

Een stevige ritssluiting is een must voor elke broek. Ritsen met het YKK-label bieden een uitstekende kwaliteit en hebben een lange levensduur. Een Lidl-broek met een YKK- ritssluiting zit niet alleen fijn, je beleeft er ook heel lang plezier aan. Het zit ‘m in de kleine details, en die kan je bij Lidl herkennen aan de aanwezige kwaliteitslabels.

Pure collection, een van de kwaliteitslabels van Lidl

Katoen: bio-logisch toch?

 

  • GOTS, keurmerk voor een duurzame textielproductie: het GOTS-label garandeert dat de natuurlijke vezels van ons biokatoen streng gecontroleerd worden. Je mag er zeker van zijn dat het geen schadelijke, maar enkel betrouwbare grondstoffen bevat.
  • OCS, keurmerk voor een transparante productieketen: het 'OCS 100'-label staat garant voor ecologisch geproduceerde kledij met een hoge traceerbaarheid.
Je huid zacht en puur

Kwaliteitslabels voor een zachte en pure huid

De kwaliteit van de stof is een belangrijk aspect bij het kiezen van kledij. Lidl ziet erop toe dat het textiel je huid niet irriteert en ook hier overtreft Lidl de producteisen. Het resultaat? Je mag er zeker van zijn dat alle Lidl-textiel huidvriendelijk wordt geproduceerd en vrij is van schadelijke stoffen. De hoge Lidl-standaarden verzekeren niet alleen een aangenaam draagcomfort, maar garanderen ook dat je gevoelige huid optimaal beschermd wordt.

Lidl is trots op zijn kwaliteitslabels

Lidl is uiteraard trots op deze kwaliteitslabels, want ze tonen de klant in één oogopslag aan dat de Lidl-producten betrouwbaar en kwaliteitsvol zijn.