Duurzame cacao

Duurzame cacao

Ons beleid

Labels cacao

100% duurzame cacao

Het merendeel van de cacao wereldwijd wordt geproduceerd door Afrikaanse boeren. Zij leven vaak onder de armoedegrens en hebben weinig tot geen toekomstperspectieven.

Om dit tegen te gaan werkt Lidl voor de eigen merken met 100% duurzame cacao. Het keurmerk garandeert dat de boeren die deze cacao geproduceerd hebben betere toekomstperspectieven en een hogere levensstandaard krijgen. Zo ontvangen de boeren een betere prijs voor een product dat alleen maar kwaliteitsvoller en duurzamer wordt.

Hoe herken ik duurzame cacaoproducten in de winkel?

Producten met duurzame cacao in verwerkt herkent u aan de keurmerken hiernaast.

Onze doelstelling

Doel bereikt: Tegen eind 2016, 100% duurzaam gecertificeerde cacao aanbieden.

Steeds meer Fairtrade cacao

Fairtrade ontbijtgranen

Voor een deel van het chocoladeassortiment schakelen we stap voor stap over op Fairtrade-cacao. Bij de Favorina-artikelen voor Pasen, Sinterklaas en eindejaar en het chocoladehuismerk Fin Carré is de overgang al gebeurd, de producten Coeur d’Or, Belgix en Le Patissier zitten in een overgangsfase.

Ook al onze Crownfield ontbijtgranen die cacao bevatten zijn gemaakt met 100% Fairtrade gecertificeerde cacao.

Opleiding over cacao

Opleiding over cacao

In 2012 startte Lidl in Ivoorkust, in samenwerking met lokale partners, het Procacao-project. Doel was de uitbouw van een ‘centre of excellence’. Daar kon iedereen die met cacao te maken had de nodige bijscholing volgen over duurzame teelt en verwerking van cacao. Dat centrum bestaat nu en de werking is uitgebouwd. Voor de producenten heeft de bijscholing mooie neveneffecten opgeleverd zoals een hoger inkomen en een beter leven. Lidl zal het project weldra overdragen aan de lokale partners.