Gezonde producten

Gezonde producten

Ons beleid

Analyse nutritionele waarden

Lidl analyseert zorgvuldig de nutritionele waarden van alle eetbare producten in de winkel. Op basis van die analyses treffen we de nodige maatregelen:

  • In onze huismerken die door kinderen geconsumeerd kunnen worden, zitten geen AZO-kleurstoffen.
  • We reduceren waar mogelijk zoveel mogelijk E-nummers. Kleurstoffen worden bij ons waar mogelijk vervangen door natuurlijke varianten zoals kleurende plantenconcentraten.
  • Wij gebruiken in onze producten zo weinig mogelijk geharde vetten.
  • Wij vermijden palmolie waar mogelijk. Indien niet mogelijk gaan we voor 100% duurzaam.
  • We beperken de hoeveelheid toegevoegde suikers in onze producten, vooral bij voedingsmiddelen die populair zijn bij kinderen.
  • We verlagen de hoeveelheid zout in onze producten, vooral bij voedingsmiddelen die regelmatig worden geconsumeerd en zo verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de dagelijkse zoutinname.

Daarnaast is Lidl ook officieel aangesloten bij Comeos.

Onze doelstellingen

  • Suiker:  Lidl streeft ernaar het gemiddelde gehalte aan toegevoegde suiker in onze eigen merken met 20% te verminderen tegen 2025, ten opzichte van 2015. Hierbij concentreren we ons voornamelijk op voedingsmiddelen die kinderen vaak en graag eten.
  • Zout: Lidl streeft ernaar het gemiddelde gehalte aan toegevoegd zout in onze eigen merken met 20% te verminderen tegen 2025, ten opzichte van 2015. Hierbij ligt de focus op producten verantwoordelijk voor een groot deel van de dagelijkse zoutinname.

Suikervermindering ontbijtgranen

Suikervermindering ontbijtgranen

Op het vlak van suiker hebben we een duidelijk doel voor ogen. Suiker is een belangrijke smaakmaker die ons lichaam snel energie levert, maar te veel suiker kan ziek maken. Het is dan ook erg belangrijk om op een verantwoorde manier met suiker om te gaan en tegelijk bewust te eten en voldoende te bewegen. Als supermarkt kunnen we daarbij helpen. Daarom verminderden we sinds 2008 het aandeel toegevoegde suikers in onze Crownfield-cornflakes reeds met minstens 30%. En we willen méér, want dit jaar is het doel om helemaal geen suikers meer toe te voegen aan onze Crownfield-cornflakes.

Gluten- en lactosevrij assortiment

Lactosevrij assortiment

Lactose-intolerantie

Melkproducten bevatten een heleboel voedingsstoffen die bijdragen aan een gebalanceerde voeding, zoals eiwitten, calcium en vitaminen. Jammer genoeg blijken meer en meer mensen melksuiker (of lactose) in gewone melkproducten niet meer te verdragen.

Lidl wil ook voor klanten met een lactose-intolerantie een gezonde oplossing bieden. Sinds 2017 heeft Lidl een basis lactosevrij assortiment in haar winkels.

Allergenenvrij assortiment

Glutenintolerantie

Granen leveren koolhydraten, vitaminen en vezels, die voor een goede spijsvertering zorgen en een belangrijke bijdrage leveren in een evenwichtig voedingspatroon. Jammer genoeg blijken meer en meer mensen geen gluten meer te verdragen, een natuurlijk bestanddeel in bv. tarwe, gerst en haver.

Lidl wil ook voor klanten met een glutenintolerantie een gezonde oplossing bieden. Sinds 2017 heeft Lidl stapsgewijs een basis glutenvrij assortiment geïntroduceerd.