Gezonde voeding

Gezonde voeding

Ons beleid

Gezonde voeding voor een gezonde levensstijl

Wie gezond door het leven wil gaan, kiest uiteraard ook voor gezonde voeding. Lidl wil haar klanten dan ook aanzetten om te kiezen voor een gezondere levensstijl. En gezond eten start natuurlijk bij de juiste aankopen. Iets waar Lidl jou bij kan helpen.

Zo nemen groenten en fruit in een gezond dieet een belangrijke plaats in. Daarom krijgen ze ook in onze winkels een grote en belangrijke plaats, met een groot en gevarieerd aanbod van topkwaliteit. Daarnaast zetten we ons in om onze huismerkproducten steeds gezonder te maken. Zo bannen we bijvoorbeeld AZO-kleurstoffen in producten voor kinderen, vervangen we kleurstoffen waar mogelijk door natuurlijke varianten, verkopen we geen producten met geharde vetten en beperken we de hoeveelheid toegevoegde suikers en zout in steeds meer producten.

Sensibilisering

Lidl zet zich daarnaast regelmatig in om haar klanten te sensibiliseren en te informeren over het belang van gezonde voeding, o.a. via jaarlijkse nationale campagnes rond gezonde voeding. Op die manier stimuleren we onze klanten om meer en meer een gezonde keuze te maken.

Onze doelstellingen

  • Op nationaal niveau zal Lidl jaarlijkse nationale campagnes blijven uitrollen die focussen op gezonde voeding. Voorbeelden hiervan zijn een vegetarisch kookboek, de gezonde kassa en de campagne naar aanleiding van de week van de diëtisten.
  • Op lokaal niveau wil Lidl dat tegen 2020 elke regio een partnerschap heeft ontwikkeld met een aantal organisaties rond gezonde voeding.